Directie Westlandpeppers

In 1930 begon Hendrik Boekestijn het bedrijf dat nu bekend staat als Westlandpeppers. Hij startte met het telen van druiven, perziken, prei en bloemkool. Later werd hij opgevolgd door zijn zoon Pieter Boekestijn. Inmiddels hebben zijn drie zoons Henk, Dolf en Pieter het bedrijf weten uit te bouwen tot een bedrijf met een breed assortiment van pepers en paprika’s.

Ons bedrijf

Westlandpeppers bevindt zich op twee locaties in het Westland. De hoofdlocatie is gevestigd in De Lier, daar staat 7,5 hectare kas en een grote verpakkingshal waar alle producten verpakt worden. De tweede locatie bevindt zich in s’-Gravenzande waar nog 1,5 hectare kas staat. In totaal heeft Westlandpeppers zo’n 9 hectare kas. In het hoogseizoen zijn er zo’n 100 mensen werkzaam in het bedrijf. Klik hier als u meer wilt weten over onze visie.

Westlandpeppers teelt veel verschillende soorten pepers en paprika’s. Bijvoorbeeld de bekende peper rood, geel en groen, maar ook de habanero peper, Pimientos de Padron, snackpaprika’s, pablano paprika en nog veel meer verschillende soorten. Westlandpeppers teelt al deze soorten op verschillende afdelingen bij elkaar in de kas. Het is afhankelijk van de vraag hoeveel er van elke soort geteeld word en de teelwijze is ook per soort verschillend. Klik hier als u meer wilt weten over onze producten.

In de verpakkingshal worden alle producten verpakt. Standaardverpakkingen zijn de 1kg-, 2kg-, 3kg- en 5kg- verpakking. De verpakkingen kunnen met 1 of meerdere pepersoorten, naar eigen samenstelling, geleverd worden. Tevens biedt Westlandpeppers diverse kleinverpakkingen aan. Ook deze kunnen met diverse pepersoorten, naar eigen samenstelling, geleverd worden. Voor de kleinverpakkingen biedt Westlandpeppers de klant een groot aantal mogelijkheden, maar een eigen invulling of een specifieke ontworpen verpakking of label is bij westlandpeppers ook mogelijk.

In het buitenland

Westlandpeppers is een internationaal en innovatief tuinbouw bedrijf. De producten van Westlandpeppers worden wereldwijd verkocht met de focus op verkoop in Europa om uiteindelijk de consument te voorzien van smaakvolle producten. De pepers en paprika’s van Westlandpeppers zijn beschikbaar van april tot november, maar om het hele jaar door pepers aan te bieden, wordt er samengewerkt met verschillende telers in Spanje, Israël en Marokko. De geoogste producten worden getransporteerd naar de verpakkings locatie van Westlandpeppers in De Lier. Hier worden de producten naar wens van de klant zorgvuldig verpakt en getransporteerd naar de klant.

Start typing and press Enter to search