Westlandpeppers heeft een passie voor het telen van mooie, natuurlijke en gezonde producten. Dit doen we door innovatief, duurzaam en marktgericht te telen en ondernemen. Zo zijn we steeds in ontwikkeling om nieuwe en verbeterde producten aan te bieden. Elk jaar telen we nieuwe soorten en rassen, zodat we een uitgebreid assortiment aan kunnen bieden met de beste kwaliteit.
Ook zetten wij ons in om voedselverspilling tegen te gaan. Zo leveren we elke week aan de voedselbank en maken we van de ‘minder’ mooie producten sauzen. Daarnaast drogen we ook producten in een speciale droog cel bij onze locatie in ‘s-Gravenzande. Door deze klasse 2 pepers weg te geven en te gebruiken proberen wij zo min mogelijk pepers weg te gooien. Hiermee willen wij voedselverspilling tegen gaan.
Duurzaamheid
Westlandpeppers wil op een zo duurzaam mogelijke manier te werk gaan op het gebied van telen, biologische bestrijding, verpakken, energie, water en afval. Zodat we nu én in de toekomst mensen kunnen voorzien van verse pepers en paprika’s met minimale belasting voor mens en mileu.
Biologische bestrijding
We maken gebruik van biologische gewasbescherming en zetten dit aan het begin van de teelt al preventief in. Zo bestrijden wij ziektes en plagen uitsluitend biologisch, pas wanneer een ziekte of plaag uit de hand loopt en niet meer met biologische gewasbescherming bestreden kan worden, wordt er pleksgewijs chemisch bestreden. Door zeer ervaren kas medewerkers kunnen wij ziektes en plagen vaak al in het begin ontdekken en met biologische gewasbescherming bestrijden. Liever willen wij natuurlijk geen chemische gewasbescherming gebruiken en doen dit alleen wanneer noodzakelijk en altijd in beperkte mate, i.v.m ons variërende klantenbestand.
Verpakken
Voor het verpakken van de producten proberen we zoveel mogelijk karton te gebruiken en het plastic te minimaliseren. Al is het gebruik van plastic bij het verpakken van de pepers niet zinloos of onnodig. Het zorgt er namelijk voor dat de producten langer houdbaar zijn. Er zijn diverse opties voor kartonnen schalen en verpakkingen, maar uiteindelijk ligt de keuze voor de verpakking bij de klant.
Energie
Zonne-energie is een duurzame manier om energie op te wekken. Het raakt nooit op en er wordt geen CO² uitgestoten bij het omzetten van zonne-energie in elektriciteit. Daarom hebben we de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in zonnepanelen. Het dak van de verpakkingshal en schuur in De Lier is geschikt gemaakt voor de zonnepanelen en zijn er in verschillende fases in totaal 1551 zonnepanelen geïnstalleerd. Ook bij onze tweede locatie in ‘s-Gravenzande is het dak geschikt gemaakt en zijn ook daar 394 zonnepanelen geplaatst.
De 1945 zonnepanelen wekken gemiddeld 555.000 KWh aan energie op in één jaar, wat gelijk staat aan het verbruik van 200 huishoudens per jaar en ongeveer 70% van ons jaarlijks verbruik. De duurzaam opgewekte energie gebruiken wij om de producten te telen en verpakken.
Hartstichting
Westlandpeppers heeft Hart voor de Zaak en is officieel Preventiepartner van de Hartstichting. Wij willen bijdragen aan de missie van de Hartstichting om Nederland hartgezonder te maken en hiermee hart- en vaatziekten te voorkomen. Daarnaast zetten wij ons in voor vitaliteit op de werkvloer en stimuleren onze medewerkers om een gezonder leven te lijden.
Certificaten
Westlandpeppers is in het bezit van diverse certificaten die aantonen dat er voedselveilig, hygiënisch en duurzaam gewerkt wordt in onze verpakkingshal en kassen. Daarnaast willen we een fijne werkomgeving creëren voor onze werknemers. Wij zijn in het bezit van deze certificaten: Global GAP, GRASP, IFS Food, IFS Broker & PlanetProof.
Het PlanetProof certificaat, dat wij in 2018 hebben behaald, toont aan dat wij voldoen aan bovenwettelijke eisen. En leveren daarmee een bijdrage aan een schonere lucht, goede waterkwaliteit, circulaire afvalverwerking en een duurzaam gebruik van energie.
Klik op de afbeelding voor het desbetreffende certificaat.