about-us_westlandpeppers-1

Westlandpeppers heeft een passie voor het telen van mooie, natuurlijke en gezonde producten. Dit doen we door innovatief, duurzaam en marktgericht te telen en ondernemen. Zo zijn we steeds in ontwikkeling om nieuwe en verbeterde producten aan te bieden. Elk jaar telen we nieuwe soorten en rassen, zodat we een uitgebreid assortiment aan kunnen bieden met de beste kwaliteit.

Ook zetten wij ons in om voedselverspilling tegen te gaan. Zo leveren we elke week aan de voedselbank en maken we van de ‘minder’ mooie producten sauzen. Daarnaast drogen we ook producten in een speciale droog cel bij onze locatie in ‘s-Gravenzande. Door deze klasse 2 pepers weg te geven en te gebruiken proberen wij zo min mogelijk pepers weg te gooien. Hiermee willen wij voedselverspilling tegen gaan.

Duurzaamheid
Westlandpeppers wil op een zo duurzaam mogelijke manier te werk gaan op het gebied van telen, biologische bestrijding, verpakken, energie, water en afval. Zodat we nu én in de toekomst mensen kunnen voorzien van verse pepers en paprika’s met minimale belasting voor mens en mileu.

Biologische bestrijding
We maken gebruik van biologische gewasbescherming en zetten dit aan het begin van de teelt al preventief in. Zo bestrijden wij ziektes en plagen uitsluitend biologisch, pas wanneer een ziekte of plaag uit de hand loopt en niet meer met biologische gewasbescherming bestreden kan worden, wordt er pleksgewijs chemisch bestreden. Door zeer ervaren kas medewerkers kunnen wij ziektes en plagen vaak al in het begin ontdekken en met biologische gewasbescherming bestrijden. Liever willen wij natuurlijk geen chemische gewasbescherming gebruiken en doen dit alleen wanneer noodzakelijk en altijd in beperkte mate, i.v.m ons variërende klantenbestand.

Verpakken
Voor het verpakken van de producten proberen we zoveel mogelijk karton te gebruiken en het plastic te minimaliseren. Al is het gebruik van plastic bij het verpakken van de pepers niet zinloos of onnodig. Het zorgt er namelijk voor dat de producten langer houdbaar zijn. Er zijn diverse opties voor kartonnen schalen en verpakkingen, maar uiteindelijk ligt de keuze voor de verpakking bij de klant.

Energie
We streven er naar om op termijn zo min mogelijk fossiele energie te gebruiken. Zo hebben we de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in zonnepalen. Er zijn in totaal 1945 zonnepanelen geplaatst bij onze locatie in De Lier & ‘s-Gravenzande. Die hebben in 2022 480.000 KWh aan duurzame energie opgewekt, wat gelijk staat aan het verbruik van 193 huishoudens per jaar en ongeveer 61% van ons jaarlijks verbruik.

Ook zijn wij bezig om in de toekomst de kassen duurzaam te verwarmen met aardwarmte. Wij zijn aangesloten bij Aardwarmte Maasdijk dit is een samenwerking van ruim 80 glastuinbouwbedrijven, die als doel hebben duurzame warmte voor de kassen. Het project loopt al een aantal jaar en begin 2022 zijn ze begonnen met de aanleggen van het warmtenet.

juli-2018-84-min
about-us_westlandpeppers-2
juli-2018-42-min

Certificaten

Westlandpeppers is in het bezit van diverse certificaten die aantonen dat er voedselveilig, hygiënisch en duurzaam gewerkt wordt in onze kassen en verpakkingshal. Daarnaast willen we een fijne werkomgeving creëren voor onze werknemers.

Wij zijn in het bezit van de volgende certificaten: PlanetProof, Global GAP, GRASP, Global GAP COC, IFS Food, IFS Broker, AH Beter voor & QS.

PlantProof Westlandpeppers

Klik op de afbeelding voor het desbetreffende certificaat.

Start typing and press Enter to search