In 1930 begon Hendrik Boekestijn het bedrijf dat nu bekend staat als Westlandpeppers. Hij startte met het telen van druiven, perziken, prei en bloemkool. Later werd hij opgevolgd door zijn zoon Pieter Boekestijn en inmiddels hebben zijn drie zoons Henk, Dolf en Pieter het bedrijf weten uit te bouwen tot een bedrijf met een breed assortiment van pepers en snackpaprika’s. Ondertussen zit zelfs de vierde generatie in het bedrijf. Naast het leveren aan groothandelaren en supermarkten zijn wij in 2013 gestart met een webshop, waardoor wij ook horecabedrijven en particulieren kunnen voorzien van de verschillende producten uit ons assortiment.

Directie Westlandpeppers

ONS BEDRIJF

Westlandpeppers bevindt zich op twee locaties in het Westland, de hoofdlocatie in De Lier en nog een tweede locatie in ‘s-Gravenzande. Met in totaal 8,6 hectare kas. Van april tot november komen de producten uit de eigen kassen in Nederland en van november tot april komen de producten uit Spanje, Marokko en Israël, waar wij al jaren samenwerken met dezelfde telers. Hierdoor kunnen wij jaarrond pepers en snackpaprika’s aanbieden.

Kassen Westlandpeppers

TELEN

In onze kassen telen wij verschillende soorten pepers en paprika’s. Bijvoorbeeld de bekende peper rood, geel en groen, maar ook de Habanero, Pimientos de Padron, Jalapeño, snackpaprika, Poblano en nog veel meer verschillende soorten. Al deze soorten staan op verschillende afdelingen bij elkaar in de kas. De teeltwijze verschilt per soort zodat wij voor elke soort het juiste klimaat creëren. Het is afhankelijk van de vraag hoeveel wij van elke soort telen.

Verpakken pepers Westlandpeppers

VERPAKKEN

Op onze hoofdlocatie in De Lier hebben wij een grote verpakkingshal waar alle producten verpakt worden. Westlandpeppers biedt diverse kilo- en klein verpakkingen aan. De verpakkingen kunnen met 1 of meerdere producten, naar samenstelling van de klant geleverd worden. Voor de kleinverpakkingen kan de klant kiezen uit een groot aantal mogelijkheden, maar een eigen invulling of een specifiek ontwerp is ook mogelijk.

Start typing and press Enter to search