Zonnepanelen Westlandpeppers

Innovatief

Bijna ieder jaar introduceert Westlandpeppers een nieuw en vaak innovatief product. Een goed voorbeeld hiervan is onze eigen ontwikkelde Tasty Pep. De Tasty Pep is een unieke oranje snackpaprika die geen zaadjes bevat! De vorm van deze oranje snackpaprika is identiek aan de vorm van een normale paprika, alleen kleiner. Een ander voorbeeld is het Epazote kruid, dit is van origine een Mexicaanse kruid en is door selectie werk van Westlandpeppers geschikt gemaakt om in de Nederlandse kassen te telen. Ook test Westlandpeppers elk jaar een nieuwe soort paprika of peper. Dit jaar was de Lamuyo paprika nieuw in het assortiment van Westlandpeppers. Ook proberen we andere rassen uit van verschillende pepers en paprika’s die wij al in ons assortiment hebben. Daarnaast blijft Westlandpeppers zichzelf ontwikkelen op het gebied van verpakkingen en labels om de klant zo goed mogelijk te kunnen bedienen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor Westlandpeppers ontzettend belangrijk, in 2017 is er geinvesteerd in het plaatsen van 490 zonnepanelen, in 2018 staan er nog meer zonnepanelen op de planning. Westlandpeppers teelt al vele jaren op recyclebaar kokossubstraat, dit is recyclebaar en dus een stuk beter voor het milieu. Ook worden er volgend jaar weer proeven uitgevoerd met duurzaam afbreekbaar touw, waar we hopelijk in de toekomst mee kunnen werken. Westlandpeppers heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en is zich bewust van de steeds bewustere wordende consument.

Biologische producten

Westlandpeppers teelt zo biologisch mogelijk. Er wordt gebruik gemaakt van biologische gewasbescherming en zetten bijvoorbeeld sluipwespen in tegen de luizen. Met veel verschillende producten en rassen is het een uitdaging om voor alle soorten een goed klimaat te creëren. In het winterseizoen (november – april) kan Westlandpeppers 100% biologische producten aanbieden. Deze biologische producten komen uit Spanje die Westlandpeppers speciaal daar laat telen. Klik hier als u meer wilt weten over de buitenlandse teelt en ons bedrijf. Klik hier voor onze webshop.

Start typing and press Enter to search